dijous, 8 de desembre del 2011

No tots tenim un pensament únic

No tothom pensa el mateix, però la majoria de vegades, aquesta opinió personal no surt a la llum, bàsicament per la influència de la societat en les opinions de cadascú. Això normalment passa perquè la gent té por de sentir-se rebutjada. La pressió de grup és un factor clau que condiciona el pensament de les persones.
Un exemple de com pot actuar la pressió de grup en el pensament de cadascú, pot ser el següent: dins d’un grup d’amigues, tres d’elles pensen que una companya de classe és molt mala persona i amb qui no es pot confiar. En canvi, a una de les amigues li cau molt bé. Les tres amigues critiquen a la companya. L’altra tindria la opció de defensar-la però opta pel camí més fàcil i s’uneix a criticar-la, per tal de no ser jutjada. Si la defensés en públic, quedaria en evidència.
Un altre aspecte molt important és la influència de la família i dels medis de comunicació. Un cas pot ser l’esport, o la política.
En l’esport és deixa de banda als grups minoritaris i només s’informa dels que tenen més suport. Per exemple a Catalunya, a l’Espanyol, la premsa no el té tant en compte com el Barça. Els dos equips, ja que són catalans, els hauria de pertocar la mateixa quantitat d’informació. Si mirem un diari català, més de tres quartes parts és dedica més al Barça i en canvi a l’Espanyol mai li donen importància. Això repercuteix en què la gent estigui més informada del Barça i, tot això és una cadena que provoca que la gent sigui del Barça i no pugui triar. És a dir, no tots tenim un pensament únic, s’ha de informar per igual, han de entendre que no tothom pensa el mateix i que d’aquesta manera només fan que més gent pugi al carro guanyador, sense conèixer l’altre.
En conclusió. El que pretenc és fer reflexionar com actuar en aquestes situacions... Triar el camí fàcil i deixar-nos guiar per l’opinió de la societat o bé, imposar el nostre criteri encara que presenti dificultats? Jo us animaria, com heu pogut comprovar, a triar la segona opció perquè cadascú ha de elaborar la seva pròpia personalitat. Des del meu punt de vista s’han de respectar tots els pensaments i d’aquesta manera ajudarem a que no s’amaguin.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada